Haluamme, että liivisi pysyvät hyvinä ja kauniina pitkään joten tässä hiukan pesuohjeita.

Pese rintaliivit usein

Liivit kannattaa pestä mahdollisimman usein, näin likakaan ei ehdi pinttyä ja liivi on helpompi saada puhtaaksi. Urheiluliivit kannattaa pestä aina käytön jälkeen. Suosittelemme pesemään kaarituetut liivit käsin. Käsinpesu suojaa liivejä ja kaaritukia. Käsinpesulla vältät myös kaaritukien irtoamisen joka saattaa aiheuttaa jopa pesukoneen rikkoutumisen.

Älä käytä huuhteluainetta rintaliivien pesussa

Huuhtele liiveistä irtolika pois kylmällä vedellä ja lisää sitten hieman pesuainetta. Liota hetki ja pese hellävaraisesti. Vältä pestessä hankaamista ja vanuttamista. Käytä aina alusvaatteita pestessäsi nestemäistä pesuainetta. Muista huuhdella liivit huolellisesti. Älä käytä alusvaatteiden pesussa huuhteluainetta, sillä se pilaa elastisuuden, myöskään valkaisuaineita emme suosittele.

Huomioitavaa rintaliivien konepesussa

Jos kuitenkin haluat pestä liivisi koneessa niin käytä aina niille tarkoitettua pesupussia. Liivien hakaset kannatta sulkea ennen pussiin laittamista ja pestä jokaiset liivit omassa pussissaan. Konepesussa riittää 30 asteen lämpötila. Kankaat ja pitsit saattavat kulua herkemmin korkeissa lämpötiloissa. Vältä linkousta mahdollisuuksien mukaan. Täytä kone väljästi. Älä pese rintaliivien kanssa samassa koneellisessa painavaa pyykkiä, esim pyyhkeitä, lakanoita tai farkkuja. Pidä myös alusvaatteiden pesussa valkoiset ja värilliset erillään toisistaan. Vaatteet saattavat muuten värjäytyä tai muuttua harmaiksi ja sameiksi.

Rintaliivien kuivatus

Kuivata liivit puristelemalla vesi kevyesti pois. Laita sen jälkeen kuivumaan ilmavasti. Vältä kuivattamasta liivejä patterin päällä, suorassa auringonpaisteessa tai kuivausrummussa. Älä ripusta liivejä kuivumaan olkaimistaan, sillä elastisuus voi kärsiä ja samalla liivien istuvuus. Liivit on hyvä kuivattaa keskiosastaan taitettuna tai tasolla. Muista aina tarkistaa myös tuotteen omat pesumerkinnät ja seurata niitä.

Laita juttu jakoon:

Samankaltaiset artikkelit