Myös uima-asusta kannattaa pitää huoli. Näillä ohjeilla varmistat että uima-asusi saa pitkän, värikkään ja napakan elämän.

Kastele uimapuku ennen suola- tai klooriveteen menoa

Muista kastella uima-asu aina huolellisesti ennenkuin menet suola-, tai klooriveteen. Näin uima-asu imee mahdollisimman vähän suolaa tai klooria.

Huuhtele ja pese uima-asu

Huuhtele uima-asu aina heti käytön jälkeen.

Pelkkä huuhtelu ei riitä poistamaan mm. aurinko-, suola-, kemikaali- ja hikijäämiä. Jokaisen käytön asu olisi hyvä pestä nestemäisellä hienopesuun tarkoitetulla pesuaineella ja huuhdella huolellisesti vedellä. Älä käytä huuhteluainetta.

Uima-asun kuljetus ja säilytys

Älä pidä asuasi pitkään muovipussissa, vaan kuivaa se mahdollisimman pian. Kuivata tuote ilmavasti, älä kuivata sitä patterilla, kuivausrummussa tai auringonpaisteessa. Joskus puku saattaa värjätä märkänä, etenkin klooriuinnin jälkeen. Jos uima-asussasi on lycraa tai elastaania, kannattaa välttää saunomista, pore- ja yrttikylpyjä, vesiliukumäkiä ja hierovia suihkuja. Hotellien uima-altaisiin on saatettun lisätä klooria mikä saattaa aiheuttaa värien haalenemista ja värien veltostumista. Muista tarkistaa ja noudattaa valmistajan pesuohjeita.

Laita juttu jakoon: