Rintaliivit ovat monimutkaisimpia vaatteita, joita on olemassa.
Kookas povi voi painaa jopa 4 kiloa, se asettaa liivien valmistukseen kovia vaatimuksia.
Laadukkaat rintaliivit koostuvat jopa 35-120 erillisestä osasta. Mikään noista osista ei ole tarpeeton. Hyviä liivejä suunnitellessa kaikki osat piirretään käsin. Ne kokeillaan aina oikeille naisilla, jotta ne varmasti toimivat. Kussakin koossa vaaditaan hienosäätöä jotta saadaan paras tuki ja istuvuus. Yhdessä mallissa voi olla jopa 75 kokoa ja piirrettäviä osia voi siis hyvinkin olla yli 3000. Halvoissa liiveissä osia on kolme-neljä kertaa vähemmän.
Laadukkaiden liivien yhdistäminen kestää 30-40 minuuttia. Edullisissa liiveissä se kestää neljä kertaa vähemmän.
Laadukkaat alusvaatteet tehdään edelleenkin käsin. Esimerkiksi kaaret on sidottu käsin, ompelu tapahtuu käsin ja olkahihnat ovat käsin punottuja. Kaikki pitsitkin leikataan käsin, jotta ne ovat symmetrisiä.
Laadukkaiden liivien valmistukseen käytettävät materiaalit valitaan tarkasti. Rintaliiveissä saattaa olla esim. pitsejä, silkkiä ja kirjontaa. Jokainen osa, joka on kosketuksissa ihon kanssa, tehdään aina mahdollisimman mukavaksi.
Laadukkaissa alusvaatteissa materiaalit ovat napakoita.
Jokainen koko on suunniteltu erikseen, jolloin tuotteeseen saadaan paras tuki: olkaimet, keski- ja sivupalat levenevät koon myötä. Myös kangas saattaa vahvistua, vaikkei sitä silmällä huomaa.
Olkainten tehtävä ei ole tukea povea. Liivit on suunniteltu siten, että vartaloa ympäröivä tukinauha pitää huolen tuesta ja siitä, että liivi pysyy paikoillaan. Leveä selkämys antaa siis enemmän tukea kuin leveät olkaimet. Leveiden olkaimet voivat kuitenkin tuntua mukavemmilta.
On vaikea valmistaa hyviä muotoonpuristettuja kuppeja hyvin suurissa koissa eli G-kuppia suurenpina. Koska isoon kuppiin sopivaa kangasta ei voida venyttää miten paljon tahansa ilman, että se menettää muotoaan ja vahvuuttaan. Tästä syystä oikein suurissa kuppikoissa on suurimmaksi osaksi saumat.
Kaarituki on peitetty suojapinnoitteeseen. Kaarituki auttaa luomaan kauniin muodon ja antaa tukea. Kaarituki ei saa koskaan aiheuttaa ärsytystä. Tämän takia kaari asetetaan erityiseen holkkiin, jotta varmistetaan ettet tunne sitä lainkaan. Jos kaarituki kuitenkin painaa, on sinulla hyvin todennäköisesti vääränkokoinen tai mallinen liivi.
Kuppijärjestelmä on kehitetty vuonna 1922 mutta kaupalliseen käyttöön se tuli 30-luvulla. Siitä saakka on valmistettu kuppeja A-D, vasta 1990-luvulla E-kuppia suuremmat kupit yleistyivät liivivalikoimissa.
Jokainen vartalo on erilainen ja rinnat sijoittuvat vähän eri tavoin, joten sama liivimalli näyttää erilaiselta kahden eri naisen päällä vaikka koko ja mitatkin olisivat samat.
Jokainen nainen ja vartalo on yksilö. Oikeanmallisen ja kokoisen liivin löytäminen ei aina ole helppoa. Ammattilaisen apu on tässä tärkeää. Me olemme sinua varten ja valmiina sinua oikeanlaisten liivien valinnassa.